Skip links

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş sağlığı için 6 ayda bir temizletilmesi gereken diş taşları da şehir efsanesine yenilmek üzere… Halk arasında “diş taşı temizletmek zararlı” söylentileri yüzünden zaten doktora gitmeyen nesile yeni bahaneler verip arkalarına saklanmaları için kapı açıyoruz. Oysa diş taşının ne olduğu anlatmakta fayda var.

Diş yüzeyleri iyi temizlenmediği zaman bakteri plağı dediğimiz bir tabaka oluşur. Bu tabaka zamanla sertleşir. Diş etlerine yakın yerlerde ve diş yüzeylerinde biriken bu yapıya diş taşı denir.

 Diş taşı temizlenmediği zaman ne olur? Diş kaybına kadar uzanan bir süreç olabilir. Biriken tabaka çürüğe sebebiyet verebilir. Diş eti iltihaplanması ve diş eti çekilmesi, kemik erimesi, koku ve hassas damaklar da diş taşının neden olduğu rahatsızlıklardır.

Bilinenin aksine evde temizleme yöntemleri dişin yapısına zarar vermektedir. İnternet üzerinde birçok sitede evde temizleme yöntemleri adı altında bir sürü içerikle karşılaşmanız mümkün. Fakat diş taşına da tıpkı çürük gibi, oluşmadan önce önlem alınması gerekir.

Evde doğru fırçalama ve doğru bakımla diş taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz.  Diş taşı oluştuktan sonra doktordan yardım almanız önerilir. Diş taşı temizlenmesi doktorların çok kısa sürede ağrısız bir şekilde uyguladığı işlemdir. Bu işlem sırasında anesteziye çoğu zaman gerek dahi kalmaz.

Dişlerimiz gerektiğinden fazla özeni hak ediyor. Diş kayıplarıysa maalesef yerine gelmiyor. Hem sağlıklı yaşamak için hem de özgüvenle gülümseyebilmek için dişlerinizi kontrolsüz ve bakımsız bırakmayın.

This website uses cookies to improve your web experience.
Keşfet
Sürükle